Rectificatie artikel D’n Meulenwiek

In de laatste editie van d’n Meulenwiek (editie juli) stond een artikel betreffende de kerkbanken in de Nederlands Hervormde kerk (Hof te Zande kerk).
Er waren een aantal fouten ingeslopen die wij via deze weg en de editie van augustus willen recht zetten met dank aan Stiching Kerk in Klooster.

Eindelijk kerkbanken waar je rustig op kunt zitten

Het conflict over het verwijderen van de historische zitbanken in de Hof te Zandekerk is uit de wereld. Een tussenoplossing is bereikt. Zes rijen banken verdwijnen uit de kerk. Deze zes banken zullen worden opgeslagen in een magazijn zodat ze bewaard blijven voor de volgende generaties, voor het geval dat. Eindresultaat zal dus zijn dat er 2 x 4 bankrijen achter in de kerk blijven staan.

Diverse organisaties gingen zich vorig jaar bemoeien met het wel of niet verwijderen van de banken. De stichting KIK (de Kerk in Klooster), die eigenaar en beheerder is, zou mogelijkerwijs in de problemen kunnen komen met hun toekomstplannen om in de kerk meer gebruiksmogelijkheden te realiseren. O.a. de Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten diende toch een bewaar in bij de gemeente Hulst. Inmiddels heeft de gemeente Hulst een vergunning afgeven voor de beoogde interieurwijziging.

Het ‘poldermodel’ van de gemeente Hulst vond een compromis wat inhoudt dat er een vrije ruimte komt van een aantal gemakkelijke stoelen met wat tafeltjes. De kerk wordt o.a. regelmatig gebruikt voor het sluiten van huwelijken, concerten en andere activiteiten.

Wat de laatste jaren ook aandacht vraagt is de zorg betreffende bepaalde overlast door jongeren rondom het kerkje die niet altijd de voorkeur hebben van de dorpsraad en de gebruikers van de kerk. De Dorpsraad heeft hier overleg over met het bestuur van KIK en de gemeente Hulst.

Tevens is het mogelijk om de Meulenwiek editie juni terug te lezen op de website. KLIK HIER
Voor overige edities kunt u hier klikken

2019-07-03T15:07:57+01:00