TOZO uitkering

TOZO uitkering

Stand van zaken TOZO (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers).

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt aan een handreiking om gemeenten te ondersteunen in de uitvoering van de TOZO. Er is toegezegd dat deze vandaag (31/03) beschikbaar komt. Gemeente Hulst wil wachten op deze instructie. Als we dit in één keer goed doen, betekent dat minder administratie. Zowel voor u als voor ons.

Een aantal ondernemers heeft meteen actie ondernomen toen bekend werd dat er een overbruggingsregeling zou komen voor zelfstandigen. Dit betekent dat een deel van de ondernemers zich telefonisch heeft gemeld, een deel heeft zich via SOLO laten registreren en een laatste deel via het digitale loket van de gemeente. In deze registraties zitten een aantal dubbelingen.

Wanneer u reeds actie heeft ondernomen om u te registreren hoeft u even niets te doen. U staat bij ons op een lijst. Zodra bovenstaande handreiking beschikbaar is en de gemeente dit in haar systeem heeft verwerkt ontvangt u bericht per mail.

Wanneer u nog geen actie heeft ondernomen adviseren we u om onze website en de sociale media in de gaten te houden. We zullen zo snel mogelijk communiceren wat u kunt doen om te checken of u in aanmerking komt voor de TOZO en, zo ja, een aanvraag in te dienen.

2020-03-31T12:14:29+01:00