CORONA: WEER EEN STAPJE VERDER

CORONA: WEER EEN STAPJE VERDER

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we opnieuw enkele maatregelen versoepelen. Zo wordt ‘alleen’ weer iets meer ‘samen’.

Lees meer over de versoepeling en de voorwaarden ⤵️

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/19/corona-aanpak-de-volgende-stap

#AlleenSamen

ZeelandVeilig voegt daar nog het volgende aan toe:

Reactie Veiligheidsregio Zeeland op persconferentie kabinet 19 mei 2020

Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland:
“Wij vinden dat het kabinet weloverwogen stappen zet. Dat is goed, want de versoepelingen zijn verantwoord en passen bij de situatie waarin we nu zitten. De aandacht die het kabinet heeft voor jongeren onderstrepen we. We begrijpen dat veel mensen het zwaar hebben en het liefst sneller meer mogelijkheden willen, maar we moeten voorzichtig blijven en steeds weer met elkaar alert zijn. Want het virus verspreidt zichzelf niet, mensen doen dat. Daarom wordt er in juni nog laagdrempeliger getest op corona en kunnen alle volwassenen met klachten getest worden via de GGD. Alle maatregelen nemen we met elkaar om het virus maximaal onder controle te houden, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in onze samenleving te beschermen.”

Hemelvaartsweekend
Komende donderdag begint het Hemelvaartsweekend en vanwege de kans op goed weer kan dit in Zeeland mogelijk tot drukte leiden op stranden en in de natuur. Voorzitter Jan Lonink roept daarom op om drukke plekken zoveel mogelijk te blijven vermijden: “Als je naar buiten gaat, zoek plekken die rustig zijn. Denk aan de veiligheid van jezelf en anderen. En bedenk dat de horeca overal nog dicht is. Iedereen laat steeds eigen verantwoordelijkheid en zelfbeheersing zien. Daar vertrouwen wij ook de komende dagen op.”

Noodtoiletten
Het probleem met de gesloten openbare toiletten kan opgelost worden. “Nu het advies niet meer is om thuis te blijven, maar om drukte te vermijden, gaan weer meer mensen naar buiten. Dat is begrijpelijk en daar moeten we dan ook de openbare wc’s voor beschikbaar hebben. Zeker in een provincie als Zeeland. Daarom zijn wij druk bezig om zo snel mogelijk bij strandovergangen tijdelijk op een veilige manier voorzieningen te organiseren.”

Adviezen aan toeristen
Samen met verschillende partners zoals de VVV zetten wij communicatie breed in om mensen die in Zeeland willen recreëren bewust te maken. Want voor toeristen gelden dezelfde maatregelen als voor onze inwoners. Ook houden wij drukte in de gaten en mocht het op sommige plekken te druk worden dan zijn er mogelijkheden beschikbaar om hier bij in te grijpen. Dit kan bijvoorbeeld door het afsluiten van parkeerplaatsen. Maar voorop staat de eigen verantwoordelijk van iedereen. Samen moeten we zorgen voor veiligheid.

Voor meer informatie over de recente versoepeling van de landelijke maatregelen: www.rijksoverheid.nl/…/2020/05/19/corona-aanpak-de-volgende…
Voor meer informatie over de Zeeuwse maatregelen: www.zeelandveilig.nl/coronavirus

Onze veel gestelde vragen worden in de loop van woensdag 20 mei bijgewerkt.

2020-05-19T21:24:34+01:00