DE KABELBAAN IS GEOPEND. ALLEN DAARHEEN!

DE KABELBAAN IS GEOPEND. ALLEN DAARHEEN!

17 juni 2020 is een dag die we bij de dorpsraad Kloosterzande niet gauw zullen vergeten. De dorpsraad kwam zo’n ooit met het idee van een kabelbaan omdat de natuurspeeltuin aan ’t Laantje op dat moment toch niet erg veel keuze aan speeltuigen bood. Na 5 jaar van plannen, (bouw- en subsidie-)aanvragen invullen, offerten aanvragen en fondsen bijeen zoeken, kon afgelopen woensdag de kabelbaan  eindelijk officieel ingehuldigd worden. De voorgaande twee weken was ze al ten gronde uitgetest door de jeugd van Kloosterzande, maar bij zo’n aanwinst hoort een feestelijk gebeuren.

2beFit leende voor de gelegenheid hun geluidsinstallatie uit, omdat die van de dorpsraad “out” was, de weergoden hielden nog heel even hun sluizen dicht, een sterke en opgewonden delegatie van ’t Getij kon nauwelijks wachten tot George Bracke (bestuur dorpsraad Kloosterzande) en wethouder Jean-Paul Hageman hun feestrede hadden uitgesproken. En toen ging het loos! De jongste feestvierder mocht het eerste officiële ritje maken, onmiddellijk gevolgd door een jonge jongedame. Terwijl iedereen met glinsterende oogjes op zijn of haar beurt wachtte, nam dorpsraadlid Tjarda Schakelaar de honeurs waar en schonk drankjes voor de genodigden, want Plus trakteerde.

De dorpsraad Kloosterzande dankt nogmaals al diegenen die deze realisatie mogelijk gemaakt hebben: de gemeente Hulst en Jantje Beton (met succes aangeschreven door ’t Getij) voor de gulle bijdragen, de firma’s E.V.S. voor de aanleg van de start- en landingsheuvels en Bleijco voor de stevige betonnen verankering van de palen die door de firma SPERECO werden geleverd en geplaatst, PLUS voor de heerlijk frisse drankjes en alle vrijwillige handen die het vele werk licht maakten.

We hopen dat deze kabelbaan voor vele uren speelpret zal zorgen!

 

2020-06-18T15:30:19+01:00