REISADVIES BELGIE – MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN

REISADVIES BELGIE – MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Laatst gewijzigd op: 25-09-2020 | Nog steeds geldig op: 28-09-2020

De Belgische overheid raadt niet-noodzakelijke reizen van en naar de Nederlandse provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht (code rood) sterk af. Reizigers uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht die voor een noodzakelijke reis naar België reizen moeten zich na aankomst laten testen in één van de Belgische testcentra en verplicht 14 dagen in zelfquarantaine.

De Belgische overheid vraagt reizigers uit de andere Nederlandse provincies om 14 dagen in België in zelfquarantaine te gaan en betreft alleen niet-noodzakelijke reizen zoals toerisme. De Belgische overheid verplicht u binnen 48 uur voor aankomst een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen als u LANGER dan 48 uur in België gaat verblijven. Personen uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht ontvangen daarna een activatiecode om zich te laten testen in één van de Belgische testcentra. Alleen testen afgenomen binnen het Belgische systeem worden erkend.

Bezoekers die korter dan 48 uur in België verblijven worden niet opgeroepen zich te laten testen en hoeven niet in quarantaine. Lees meer informatie in de rubriek ‘Verkeersveiligheid’ ‘Coronavirus’.

2020-09-28T10:06:06+01:00