UPDATE CORONA-MAATREGELEN PER 1 OKTOBER

UPDATE CORONA-MAATREGELEN PER 1 OKTOBER

Aanvullingen Zeeuwse regels voor theaters, bruiloften en zelfstandige ruimtes

Vandaag zijn door de voorzitter van de Veiligheidsregio nadere besluiten genomen over de coronamaatregelen in Zeeland. Bepaald is welke culturele gebouwen ontheffing krijgen voor het ontvangen van meer dan 30 personen. Ook is er duidelijkheid gegeven over bruiloften: niet alleen bij de huwelijksvoltrekking zijn 30 personen toegestaan. Ook daarna kan voor 30 personen bij een eet- en drinkgelegenheid gereserveerd worden. Verder zijn er nadere afspraken gemaakt over het gebruik van zelfstandige ruimtes.

Gebouwen en theaters
De voorzitter van de Veiligheidsregio heeft de bevoegdheid om aan een beperkt aantal gebouwen dat van groot belang is een vrijstelling te geven. Deze gebouwen mogen dan wel meer dan 30 personen ontvangen. In Zeeland is gekozen om uit de uiteenlopende locaties die in Zeeland een regionale culturele functie hebben, de volgende gebouwen een ontheffing te verlenen:
Arsenaaltheater Vlissingen, Ledeltheater Oostburg, Podium Reimerswaal Rilland, Scheldetheater Terneuzen, Schouwburg Middelburg, Theater de Mythe Goes, Zeeuwse concertzaal Middelburg, Poppodia (ook hier gelden de algemene regels waaronder placeren): De Pit Terneuzen, De Spot Middelburg, Podium ’t Beest Goes en CCXL Theater Vlissingen.

Bruiloften
De nieuwe coronamaatregelen hebben onder andere ook gevolgen voor de wijze waarop bruiloften kunnen plaatsvinden. Volgens de maatregelen mogen 30 personen bij de huwelijksplechtigheid aanwezig zijn. Voor een receptie of etentje na afloop in een eet- en drinkgelegenheid, gelden de regels van de horeca. Dat betekent dat niet gereserveerd mag worden voor meer dan 4 personen of 1 huishouden. In Zeeland wordt hiervoor een vrijstelling verleend. Door deze vrijstelling kunnen maximaal 30 personen op de receptie in een eet- en drinkgelegenheid aanwezig zijn en hiervoor ook gereserveerd worden. Hierdoor is het mogelijk dat gasten na het jawoord nog samen kunnen komen met het bruidspaar. Uiteraard blijven alle overige maatregelen gelden, zoals het houden van afstand en de verplichting om te placeren.

Zelfstandige ruimtes
In de nieuwe noodverordening is aangegeven dat samenkomsten binnen beperkt zijn tot maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte. Het begrip zelfstandige ruimte roept soms vragen op: wanneer is hier sprake van in bijvoorbeeld een vergader locatie met diverse zalen?
Als regel hanteren we dat de looproutes van de bezoekers van en naar een ruimte (zaal) gescheiden moet zijn van de andere looproutes in de locatie. Hierdoor treffen de gebruikers van een ruimte elkaar niet bij het binnengaan en verlaten van de ruimte. Deze regel geldt ook voor het gebruik van de sanitaire voorzieningen. Vanzelfsprekend gelden de algemene maatregelen als het houden van 1.5 meter afstand altijd.

2020-10-01T16:08:05+01:00