ZIEN EN GEZIEN WORDEN

ZIEN EN GEZIEN WORDEN

Het wordt weer vroeger donker in de avonden en het blijft langer donker in de ochtend; dat vraagt om goed werkende en zichtbare fietsverlichting!

Wij verwachten van jou als fietser dat je netjes je verlichting op orde hebt als je de weg op gaat. Dat betekent kort gezegd het volgende;

Voor alle fietsverlichting geldt: aan de voorzijde witte of gele verlichting en aan de achterzijde rode verlichting. De lampen schijnen recht voor- of achteruit en ze mogen NIET knipperen.

Knipperende fietsverlichting zorgt er namelijk voor dat de afstand tussen jou en een andere weggebruiker lastiger is in te schatten. Kies je er voor dit toch te gebruiken dan kan dit je een bekeuring van 55 euro kosten. Precies, die boete is dus net zo hoog als geen (werkende) fietsverlichting hebben. Zonde toch?

Heb jij losse fietslampjes? Denk er dan aan dat de lampjes goed zichtbaar zijn tijdens je fietstocht. Bevestig ze op je jas ter hoogte van je borst of aan je rugtas indien ze niet op je fiets kunnen. Let er op dat een sporttas bijvoorbeeld niet je achterlicht ineens laat verdwijnen tijdens het fietsen.

De komende maanden zullen wij weer extra controleren of fietsers hun verantwoording nemen voor de verkeersveiligheid. Je kan dus zomaar in een controle fietsen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, doe er je voordeel mee!

Oja, nog even het volgende..
De functie van je zaklamp op je smartphone gebruiken als fietsverlichting én daarbij je smartphone vasthouden is natuurlijk ook strafbaar. Want zoals wettelijk al anderhalf jaar geldt: fietsen doe je zonder smartphone in je hand. Hou ‘m in je zak en bespaar jezelf twee boetes!👊🏽 ^TL

Bron foto: campagne licht aan 

Minder weergeven
2020-12-10T06:58:03+01:00