AVONDKLOK: BLIJF BINNEN

AVONDKLOK: BLIJF BINNEN

❗️⏰Laten we er mee beginnen om te zeggen dat heel veel mensen zich goed houden aan de geldende coronamaatregelen, inclusief de avondklok. Dat geldt zeer zeker ook in Zeeland. Het is tot nu toe gelukkig relatief rustig gebleven.
De afgelopen dagen hebben we echter ook de beelden gezien van ongeregeldheden op diverse plaatsen in het land. Net als vele anderen zijn wij hier enorm van geschrokken. Dit soort situaties kunnen én mogen we niet accepteren. We kunnen ons heel goed voorstellen dat dit onze inwoners en ondernemers bezig houdt. Dat is logisch, want het zijn indrukwekkende beelden die we te zien krijgen.

Er is natuurlijk diepe verontwaardiging en afkeuring bij heel veel mensen over dat dit gebeurt. En natuurlijk zijn er ook mensen die daarbij denken: “gaat er nog meer gebeuren? Kan dit ook in mijn eigen omgeving gebeuren?” Die vraag snappen wij, Zeeuwse burgemeesters, heel erg goed. Want als je dit ziet, dan schrik je. Dit is niet meer demonstreren, of je mening laten horen. Dat moet altijd kunnen. Maar daar heeft dit niets meer mee te maken. Dit is agressie en geweld tegen de politie. Dit is de straat opgaan met maar één doel: de confrontatie aangaan, om te vernielen en te rellen. We zijn, samen met de politie, heel erg alert op signalen dat het ook in Zeeland kan ontvlammen. Die signalen moeten we serieus nemen. We houden daarom goed in de gaten wat er (op sociale media) gebeurt en of er andere signalen zijn. Zodat we vroegtijdig kunnen ingrijpen. We zijn constant alert. Die alertheid vragen wij ook van onze inwoners en ondernemers.
Gelukkig merkten wij de afgelopen dagen al dat waar er (digitale) signalen zijn, die ook doorgegeven werden. Als u de komende uren of dagen signalen hoort, leest of ziet, twijfel dan niet om de politie te bellen👇

☎️Bel 112 als het spoed is. In alle andere gevallen belt u 0900-8844. U kunt ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

2021-01-26T19:25:51+01:00