CODE ROOD: GGD TEST- EN PRIKCENTRA DICHT OP 15 FEBRUARI

CODE ROOD: GGD TEST- EN PRIKCENTRA DICHT OP 15 FEBRUARI

Het KNMI heeft voor morgenochtend code rood afgekondigd. Daarom sluiten de GGD’en morgenochtend alle test- en vaccinatielocaties. Heb je een afspraak staan voor een test of vaccinatie op maandagmorgen, kom dan niet naar de locatie. Per regio wordt bekeken wanneer men weer open kan gaan. In Zeeland verwachten we om 12 uur weer open gaan.

 

Testafspraak
Heb je een testafspraak? Dan word je gebeld en wordt er gelijk een nieuwe afspraak ingepland.

Vaccinatie afspraak
Heb je een vaccinatie afspraak? Dan krijg je een sms en word je gebeld om de afspraak af te zeggen. Je kunt aankomende week bellen om je afspraak voor vaccinatie opnieuw in te plannen. Bel hiervoor het telefoonnummer dat in je uitnodigingsbrief staat.

Geen verspilling vaccins
De aanlevering van vaccins passen we zo nodig aan, zodat we niet onnodig vaccins verspillen.

Code geel of oranje 
De GGD kan zich goed voorstellen dat mensen met een gemaakte afspraak, terwijl code geel of oranje van kracht is, liever niet de straat op gaan. Mensen wordt gevraagd alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan en de afspraak wil verzetten, kan contact opnemen met het GGD callcenter waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten. Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet direct lukken het callcenter te bereiken, dan kan hierover ook later nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich verplicht voelen de straat op te gaan.

 

2021-02-14T20:52:31+01:00