GA MEE NAAR BUITEN ALLEMAAL …

GA MEE NAAR BUITEN ALLEMAAL …

… dan zoeken wij de wielewaal. We zongen het als kind uit volle borst terwijl we er de pas stevig in hielden op trektochtjes. Eerst verdween de wielewaal nagenoeg volledig uit onze contreien. En toen diende zich een nieuw probleem aan: hoe vaker we er op uit trekken, hoe groter de kans dat “bezoekers” langs komen als we niet thuis zijn.

Covid-19 was een streep door de rekening van die ongenode gasten. Nu we steeds meer vrijheden terugkrijgen, zullen ze zeker hun schade willen inhalen. We gaan weer vaker uit werken, boodschappen doen, uitstapjes maken, met vakantie en al die tijd staat onze woning er eenzaam bij. Of toch niet?

“Opsporing verzocht” vestigt op zijn FB-pagina vandaag de aandacht op dit probleem. Samen misdaden oplossen vanuit de luie zetel is één ding, ze eensgezind voorkomen is nog veel beter.

Vandaag is European Focus Day. 23 landen schenken vandaag extra aandacht aan de beveiliging van privéwoningen. Klik deze link aan voor een checklist die je zelf kan uitvoeren. Zo weet je wat de sterke en de zwakke plekken zijn en je vindt er ook tips om een onprettige thuiskomst te vermijden.

2021-06-15T13:00:08+01:00