STATIEGELD OP KLEINE PETFLESSEN VANAF 1 JULI

STATIEGELD OP KLEINE PETFLESSEN VANAF 1 JULI

Op 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Per flesje (< 1 liter) wordt straks 15 cent statiegeld gerekend. Voor grote flessen (> 1 liter) blijft het 25 cent. Inleveren kan in supermarkten, op treinstations, bij tankstations langs de weg en via cateraars. Deze maatregel moet leiden tot veel minder plastic zwerfafval. Producenten van flesjes frisdrank en water zijn verantwoordelijk voor de invoering van het statiegeldsysteem. Horeca en kleine bedrijven zijn vrijgesteld van de verplichting kleine plastic flesjes in te zamelen.
De volgende stap die tegen zwerfafval wordt gezet, is het aantal blikjes in het milieu verminderen. Er komt namelijk ook statiegeld op drankblikjes. Het statiegeld op blikjes gaat in op 31 december 2022.
2021-06-16T12:38:38+01:00