‘Lief en Leed Straatje’

‘Lief en Leed Straatje’

‘Lief en Leed Straatje’

 

Stichting Hulst voor Elkaar start met het project ‘Lief en Leed Straatje’. Het doel is om buren te ondersteunen bij het omzien naar elkaar. Samen met zogenaamde ‘gangmakers’ hoopt de stichting veel straten in de gemeente Hulst een beetje mooier te maken.

 

De ‘gangmakers’ zijn de bewoners die voor hun straat een Lief en Leedpotje aanvragen en dit beheren. Bij de gangmaker kan worden aangegeven of er ‘lief’ of ‘leed’ is in de straat.

Als er wat te vieren is bij een buurman of buurvrouw, dan kan vanuit het potje een bloemetje of aardigheidje gekocht en gegeven worden. Of als iemand even extra aandacht nodig heeft, kan bijvoorbeeld een fruitmandje of attentie worden gekocht. Voor iemand die dat echt verdient.

Het Lief en Leedpotje is 100,- per jaar. Vanuit Hulst voor Elkaar wordt meegedacht over hoe je dit kunt makkelijk kunt beheren en hoe je het kunt organiseren in jouw straat.

In Terhole – op de Notendijk – is het eerste Lief en Leed Straatje al van start; gangmaker Ineke Kouijzer gaat soep koken en dit uitdelen in de straat.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website (www.hulstvoorelkaar.nl), daar vind je meer informatie over het initiatief en ook veelgestelde vragen.

2021-06-24T11:35:25+01:00