Een nieuw kapsel

Een nieuw kapsel

Groen in het straatbeeld geeft een gevoel van rust. En soms moet er ook onderhoud aan gebeuren om de veiligheid te waarborgen. Als de bomen een snoeibeurt krijgen, bloeden vele natuurminnende harten. Maar als dat met zorg en kennis van zaken gebeurt, komt het ook ten goede aan de bomen zelf. Denk maar aan de stormen van de afgelopen weken. Een te volle “pruik” kan zelfs een gezonde boom het leven kosten.

Onder andere langs de Hulsterweg werd er eens grondig met de boomzaag gewerkt. Dood hout, te ver of te laag overhangende takken werden gekort. Hier en daar bleek een boom te erg aangetast om hem nog te redden. Die zullen moeten verdwijnen. Hopelijk wordt er dan wél een nieuwe in de plaats gezet.

Er wordt met groot materieel uitgerukt. Dat zorgt soms wel voor een beetje verkeershinder, maar dat werd keurig aangekondigd.

Zo hoog boven de grond met een boomzaag aan de gang is niet voor iedereen weggelegd.

De afgeknipte “haren” liggen netjes te wachten op afvoer.

Nog even er voor zorgen dat het hanteerbaar en goed te stapelen is …

 

2020-03-30T09:59:44+01:00