Hof te Zande Fietsroute

Hof te Zande Fietsroute 2018-12-01T15:47:05+01:00

Deze rout gaat door de oudste stukken van Zeeuws-Vlaanderen. In de 12 eeuw begonnen monniken van de abdij Ter Duinen uit koksijde
stukken land in te polderen.In deze polders werd vaak een soort Abdij gesticht , die men een “Uithof” noemde. werden van daaruit georganiseerd. De nieuwe stukken land waren de voedsel leveranciers voor de Vlaamse steden. Een “Uithof” werd in de volksmond een klóóster genoemd. Zo ontstonf bijvoorbeeld Kloosterzande. De route start van uit Kloosterzande.

Startplaats Kloosterzande Hof te Zandeplein ( Hotel de Linde – Hotel van Leuven )
Afstand / 35 km
Bewegwijzerd / Ja
Omgeving /  Kloosterzande –  Walsoorden – Lamswaarde – Hengstdijk (waar het natuurgebied de putting is vergroot ) – Ossenisse – Perkpolder ( waar plan Perkpolder tot ontwikeling komt zie op deze site nr2 )
Taal / Nederlands
Soort omgeving / Polder – Water – Schor

Uitgever map van de route VVV Zeeuws-Vlaanderen verkoopprijs € 2.00 of via webshop www.zeelandshop.com

Klik op bovenstaande poster als u meer wilt weten over het Kunstweekend van Kloosterzande of foto’s wilt bekijken van voorgaande edities.

Voor een grotere weergave van de looproute kijk dan op de afbeelding

Kunstweekend Kloosterzande 25 & 26 mei 2019

Dorpsraad Kloosterzande zal dit jaar voor het eerst een eigen stand innemen in dorpshuis” De Binnendeur”. Wij staan daar paraat voor een gezellig praatje, maar ook om met u in gesprek te gaan.

Mogen wij u komen begroeten op Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 tussen 12:00 en 17:00 uur.