Vrijwilliger bij VluchtelingenWerk

Vrijwilliger bij VluchtelingenWerk

Het team van VluchtelingenWerk Hulst bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die met hun gezamenlijke talenten en geweldige inzet het verschil maken in het leven van de vluchtelingen die hier hun nieuwe bestaan gaan opbouwen. Als eerste helpen zij de statushouders met een scala aan praktische dingen zoals bijvoorbeeld hulp bij alle administratieve zaken, het inrichten van hun woning en contacten met school en dokter. Ook bieden ze ondersteuning bij het proces van gezinshereniging. Als de nieuwkomers wat gesetteld zijn, wordt er verder ook uitleg gegeven over hoe alles werkt in Nederland. Zodat ze zich zo snel mogelijk thuis voelen en kunnen gaan meedraaien in de maatschappij.

VluchtelingenWerk Hulst vindt het ontzettend belangrijk dat onze vrijwilligers datgene kunnen doen wat ze leuk vinden en waar ze gelukkig van worden en op die manier hun steentje bij kunnen dragen. Graag gaan we met je in gesprek over waar je goed in bent en waar je interesses liggen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Stuur dan snel een bericht naar hulst@vluchtelingenwerk.nl  !

2023-08-23T12:38:28+01:00